Daniel Carlsson

Julen var härDaniel Carlsson

Posted by Daniel Carlsson Tue, December 29, 2009 22:24:07

Nu sitter jag här och julen är över för detta året. Ett nytt år är på väg. December månad har varit fantastiskt stressad och fylld utav konserter. Fick göra två Messias i Köpenhamn med Morten Schuldt Jensen som gick strålande. Fina recensioner fick jag också... vilket inte är fel. Ett par Juloratorier och ytterligare en Messias lyckades jag riva av innan det var dags att besöka familj och julfirande.

För min egen egotrippade och arbetsmässiga del, hoppas jag att år 2010 kommer att ge många och roliga konserter. Men den stora dagen, alltså Nyårsafton, firas med Champagne och god middag i Helsingborg hos en väns väninna....jo lugnt, mysigt och flippat kommer det att bli, helt säkert. Men hellre det än med en hel drös utav människor jag inte känner, som dricker sig mer än berusade och tänder på smällare både inomhus och utomhus. Ja då sitter jag hellre med ett glas rött och spelar Nyårsklappsleken och kastar mig efter min väns tjusigt inslagna klapp.

På resande fotDaniel Carlsson

Posted by Daniel Carlsson Mon, November 09, 2009 11:38:33

Just hemkommen från en liten turné med Vokalharmonin och Musica Vitae. Åkte upp till Stockholm på torsdag i förra veckan och mellanlandar nu i Ängelholm från Göteborg. Imorgon drar jag ner till Malmö i ett par dagar.

Första konserten var i Oskarskyrkan i Stockholm, dagen efter bar det vidare till Tingsryd, ja ni läste rätt. Kontrasten var stor på sätt och vis..... Efter konserten åkte vi till Växjö för att sova över där. Runt middagstid dagen därpå begav vi oss med buss till domkyrkan i Göteborg.

Nu ska jag hinna vila upp mig lite, för att på torsdag åter packa väskan för ytterligare en liten turné med en annan ensemble som heter Ensemble Syd - med en gemensam faktor, vi kommer att framföra Händels "Dixit Dominus" och jag kommer att sjunga altarian för 100ade gången.....men det ska bli kul.

Ledigt, eller inte?Daniel Carlsson

Posted by Daniel Carlsson Thu, October 29, 2009 08:29:04

Nu har jag verkligen jobbat hårt i ett antal dagar, om jag får lov att säga det själv.....Det är skönt, för då är det lättare att unna sig en dags ledighet mitt i allt arbete. Som idag tex, en heeeel dag ledigt. Eller....eh....ledigt? Nä då ska man ju göra allt det man inte hinner när man arbetar. Som att diska, tvätta, städa, handla, shoppa, träffa bekanta, gå till tandläkaren, träna och allt annat liksom.....Man borde verkligen ha en dag i veckan där man bestämmer att inte göra något alls. Att planera sin fritid nämligen. För helt plötsligt faller alla måsten och uppgifter på en och samma dag.
Imorgon ska jag iallfall upp till Stockholm på en snabbvisit. Åker tillbaka redan på lördag kväll. Ska repetera med Vokalharmonin i Oscarskyrkan inför en konsert där d. 6 nov. Ska också bli roligt att träffa en vän som bor där.

Bra för musikerskapetDaniel Carlsson

Posted by Daniel Carlsson Mon, October 26, 2009 15:09:28

Återigen en totalt späckad dag med musik. Först repetion med ensemblen Musica Ficta i tre timmar, och med en lunch som vi fick stoppa i oss i all fart, särskilt när man beställer en brunchtalrik som tar lite tid att göra.... Nu ska jag snart iväg och sjunga i Slottskyrkan för invigning utav renoverad orgel. Direkt därefter beger jag mig vidare till en körrepetition där jag INTE ska sjunga utan spela piano och hjälpa till att instudera. Kul, tycker jag att ha flera olika bollar i luften utan att det tar allt för mycket tid givetvis. Tror att mitt musikerskap mår bra av det....

Puh....vad mycket "Dixit Dominus"Daniel Carlsson

Posted by Daniel Carlsson Fri, October 23, 2009 10:17:14

Troligen kommer jag att åka och träna idag.....troligen också på ett gym som inte ligger allt för långt bort ifrån där jag bor. Där har jag tränat en gång innan och tyckte att det var alldeles lagom lite prestige. Annars har jag verkligen varit anti gym, med de trendigaste, dyraste och mest hippa redskap och personal.....känner mig väl bara bortkommen där på någotvis.

För övrigt kommer dagen att innehålla övning utav Mayones madrigaler och diverse kompositioner utav "Dixit Dominus".....har nog aldrig sjungit så mycket "Dixit Dominus" som jag gör nu. Lite längre fram väntar nämligen ett antal konserter med två olika ensembler som jag är med i. Tex har det startats en ny ensemble här i Malmö som heter något så käckt som Ensamble Syd, med dem ska jag ut på en liten turné i nov uppe i Smålandstrakterna, för att sedan avsluta med en konsert på Palladium i Malmö. Där ska vi bla framföra Händels "Dixit". I en annan ensemble uppe i Stockholm, som heter Vokalharmonin, ska vi också framföra Händels "Dixit" men dessutom ytterligare en "Dixit Dominus" komponerad utav Thomas Jennefelt.

Mörkret är härDaniel Carlsson

Posted by Daniel Carlsson Wed, October 21, 2009 07:39:33

Hej o hå, upp och hoppa och komma igång. Sånglektion om några timmar och först en träff med en vän på min gamla skola, alltså Musikkonservatoriet.

Nu sitter jag och glor på nyhetsmorgon och tänker samtidigt på att det är väldigt mörkt på morgonen nu. Hur lätt vi människor påverkas utav solens upp och nedgång är slående.....Nu har jag adrig varit extremt känslig för höstens och vinterns mörker, men jag vet att en kollega till mig har införskaffat sig en slags UV-lampa som han sitter framför en stund varje morgon för att få sin dagliga dos under vinterhalvåret.
Han säger att den gjorde underverk för hans humör bara efter de två första gångerna. Har också hört talas om den speciella väckarklocka som är en kombinerad lampa och väckarklocka. Eller varför inte ett armbandsur som läser av din puls (eller nåt) och väcker dig just när du sover lite ytligare än just djupsömnen och därför vaknar lättare och kanske lite piggare också.

Tång är braDaniel Carlsson

Posted by Daniel Carlsson Tue, October 20, 2009 20:30:59

Såg precis ett danskt tv-inslag som handlade om tång. Ja just det, tång som växer i havet. I inslaget tog de upp de oändliga användningsområden som tången besitter. Tex som brännbart energimaterial eller som energi och omega3-rik föda. Javisst, enkelt, nyttigt och helt gratis. Bara att ta sig ner till havet och plocka bäst man vill. Man ska bara försöka undvika den tång som är förorenad - dvs att det blir svårt att hitta oförorenad tång i våra vatten idag, eftersom vi människor gång på gång släpper ut smuts och farligt avfall i våra hav....
Men hittar du en plats med förhållandevis oförorenad tång är det bara att hämta och kränga i sig.

Vilken rysare...Daniel Carlsson

Posted by Daniel Carlsson Wed, October 14, 2009 11:18:27

Vilken härlig frostbiten förmiddag! Och vilken tur att jag vaknade levande imorse, eller hur man ska uttrycka sig.... Rädslan över att onda andar skulle hälsa på mig under natten, i mörkret och i drömmen var ganska stor. Vad är det för personlighetsdrag jag bär på om jag tycker om att plåga mig själv med skräckfilmer, fast jag vet att jag blir rädd? Njutningen är för stor för att låta bli att se den där rysaren och nagelbitaren. Så har det alltid varit och kommer säkerligen alltid att vara. Så min hunger för skräckisar består...

Igår såg jag "The Haunting in Connecticut" som var en utav de bättre skräckfilmer jag sett, och då har jag sett många, både bra och usla. Dock har jag förstått att meningarna är väldigt delade vad gäller omdömen utav skräckfilmer. Vissa tyckte tex att "Exorcisten" var riktigt töntig, medans jag tyckte den var grymmt fascinerande och skrämmande.